Ontdek hier meer over Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland in de Ionische zee. Het eiland heeft een oppervlakte van 782m², een gemiddelde lengte van 80km en een gemiddelde breedte van ca 45 km. De kustlijn heeft maar liefst een lengte van 254km. Kefalonia ligt ten noorden van het eiland Zakynthos en te zuiden van het eiland Lefkas.

 

Kefalonia staat vooral bekend om haar prachtige azuurblauwe stranden, de ongerepte dennenbossen, de hoogste berg mount Ainos(1628 m) en de Caretta Caretta schildpadden. Ook is het eiland bij velen bekend vanwege de de film Captain Correlli's Mandolin (2001), van welke de opnames grotendeels op dit eiland plaatsvonden.

 

Naast de meest bekende stranden als Myrthos, Lourdas, Sami, Agia Efimia, Petani, Makris Gialos en Platis Gialos Beach zijn er op Kefalonia ook veel verborgen strandjes en idyllische baaitje te vinden. Mijn advies: rijd niet te hard over de verharde wegen en let vooral goed op in elke bocht, want voor je het weet heb je het mooiste stukje strand gemist.

 

Op Kefalonia vind je heel veel diverse fruit en vruchtensoorten. Bij fruitsoorten kun je denken aan sinaasappelen, perziken nectarines, kersen, citroenen, druiven en tropische granaatappels. Ook een variatie aan vruchten is genoeg te vinden, te denken valt aan vijgen, dadels en amandelen. Eén van de meest geliefde lekkernijen van de eilandbewoners zijn de roze gesuikerde amandelen en de zachte noga. Deze moet je echt proeven als je op het eiland bent.

 

Het nationaal Park op Mount Ainos herbergt een enorme flora en fauna. Hier groeit bijvoorbeeld de zeldzame Kefalonische spar, ook wel de Griekse zilverspar genaamd. Deze boom is heel donkergroen tot bijna zwart van kleur. Daarom wordt mount Ainos door de lokale bevolking ook wel Monte Nero (Black mountain) genoemd. Op mount Ainos vind je ook een grote kudde wilde paarden, welke op een hoogte van ca 1200 meter leven.

 

Het klimaat op Kefalonia is mediterraans. Met hete droge zomers en milde regenachtige winters. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot boven 35℃ overdag en 24℃ in de nacht. In de winter ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 13 en 17℃. Door het milde klimaat groeien de druiven goed op Kefalonia, waardoor je verschillende wijnboeren zult vinden. Eén van de bekendste wijnsoorten van Kefalonia is de Robola wijn.

 

Wat vooral een van de belangrijkste bijzonderheden aan het eiland zijn, is dat men hier geen massatoerisme kent, zoals op andere Griekse eilanden. Dit maakt het eiland niet alleen heel speciaal, het is ook dé vakantieplek waar je heerlijk tot rust kunt komen en volop geniet van de prachtige natuur.

 

Kefalonia heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan hetgeen ik hierboven heb beschreven. In de komende tijd zal ik je meenemen in mijn avonturen en deel ik onder deze categorie nog meer informatie over het mooie Kefalonia.